hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Napi 104 milliós adósság

Két hónap leforgása alatt több mint 6 milliárd forinttal növekedett a kórházak adósságállománya, közli ezúttal az mfor.hu.

A legfrissebb adatok szerint február végén kicsivel több mint 18 milliárd forintos tartozással rendelkeztek a kórházak, ami a tavaly év véginél pedig 6,2 milliárd forinttal magasabb adósság. Az adósságnövekedés üteme az első két hónap alapján ráadásul gyorsuló tempóról árulkodik, hiszen a januári 2,6 milliárd után februárban 3,5 milliárddal gyarapodtak az elmaradott fizetések.

A teljes 18 milliárdos adósság 44,5 százalékát hozta össze a 10 legnagyobb adóssággal rendelkező intézmény. Közülük is a legtöbbel a Honvéd Kórház rendelkezik, 1,3 milliárddal, ami januárhoz képest 21 százalékos növekedés eredménye. Mögötte 32 százalékos emelkedéssel az Egyesített Szent István és Szent László Kórház áll, a dobogó harmadik fokára pedig 872 millióval a Péterfy Sándor Utcai Kórház került; ebben az esetben egy hónap alatt csak 4 százalékkal nőtt az adósság.

A listában találhatunk a fentieknél is jóval nagyobb mértékű adósságnövekedéseket, de többségük esetében nagyban befolyásolja a helyzetet az alacsony bázis is. Például a Csolnoky Ferenc Kórház tartozása 340 százalékkal ugrott meg egy hónap alatt, viszont összegszerűen az 5 millióból 22 milliós adósság lett.

(forrás: Mfor.hu)
hirdetés

Könyveink