hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Nagyon megéri a praxisközösség

A poszt-Covidos betegek ellátása most kezd a háziorvosi praxisokra nehezedni – mondta Békássy Szabolcs országos kollegiális szakmai vezető az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az InfoRádió műsorában – mások mellett – az is elhangzott, hogy év végére felállhatnak a háziorvosi praxisközösségek, amivel az országos kollegiális vezető háziorvos szerint lehetőség nyílik például akár olyan drágább készülékek megvásárlására, amelyek egy praxis számára gazdaságtalanok lennének, így viszonyt megéri majd beszerezni. Ennek köszönhetően pedig bővülhet a háziorvosi szolgáltatások köre.

Békássy Szabolcs kiemelte, számos olyan – pár százezer vagy pár millió forint értékű – eszköz létezik, amelynek a megvásárlásával és csatasorba állításával olyan szolgáltatások nyújthatók, amik egy háziorvosi praxis szintjén is mérhető egészségnyereséget jelenthetnek a páciensek számára.

A szakember példaként megjegyezte, Magyarország nemcsak az elhízás statisztikájában áll vezető helyen világviszonylatban, hanem az amputált lábak viszonylatában is, aminek a hátterében a mára már népbetegségnek számító alsó végtagi ütőérszűkület áll. „Ennek szűrésére azonban van egy kiváló eszköz, az úgynevezett boka-kar index mérő készülék, amelynek a megvásárlásával–használatával hosszú távon nagyon sok amputált láb megmentését érhetnénk el.”

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink