hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

Nagy piacot teremt a félelem

Sokan már hajlandók magánorvosra költeni, de a privát egészségbiztosítás lehetőségeit, még kevesen ismerték fel - mutat rá az UNION Biztosító kutatása.

A biztositasiszemle.hu-n megjelent ismertető szerint a kutatásból kiderült, hogy a lakosság lesújtó képet alkot a hazai egészségügy jelenlegi helyzetéről, a fő problémákat pedig a várakozási időben, a körülményekben és az orvos-beteg kommunikációban látják.

Magán egészségügyi ellátást már minden harmadik megkérdezett (37%) igénybe is vett, de  ma még minimális (7%) azok aránya, akik rendelkeznek valamilyen privát egészségbiztosítással.

A megkérdezettek több mint egyharmadát (36%) egyértelműen érdekli olyan magán egészségbiztosítás, amely áthidalja az egészségügyben tapasztalt fő problémákat: a várakozást, az ellátási körülményeket és az orvos-beteg kommunikáció hiányát. Az alacsonyabb keresetűek, havi néhány ezer forintot szánnának erre, a magasabb keresetűek akár 10-20 ezer forintot is.

„Ugrásszerűen emelkedik az igény abban az esetben, ha az egészségbiztosítást, mint munkáltatói juttatást mutatjuk be a munkavállalóknak” – idézik Bóna Katalint, az UNION Biztosító életbiztosítási ügyvezető igazgatóját. Az emberek 67%-a választaná ezt cafeteria csomagján belülolvasható a biztositasiszemle.hu-n.

Könyveink