hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Nagy a titkolózás - fura ötletekkel készülnek a chipsadóra

Számos ötlet látott napvilágot a chipsadó elkerülésére a termékek felhalmozásától a csökkentett koffein-, cukor- és sótartalmú portfólió kialakításáig - írja a Napi Gazdaság.

Az érintett termékkategória az iparág és a kereskedők számára is stratégiai fontosságú, ezért a tervek többnyire titkosak.

Van, aki már sótlan chipset vizionál és olyan is, aki nagy mennyiségben raktározza háztartásában a szeptember elsejétől egészségügyi termékadó alá eső termékeket, ám a gyártók és a kereskedők piaci pozíciófogásáról, illetve marketing- és logisztikai terveiről egyelőre keveset tudni. Elemzők szerint mivel az iparág és a kereskedők számára is stratégiai fontosságú az érintett termékkategória, nemhogy az újságíróknak, még a cégen belül sem mindenkinek árulják el terveiket.

A chipsadó elkerülésére számos ötlet látott napvilágot, ebből a legvadabb − és egyesek szerint inkább a tréfa kategóriájába tartozik −, hogy egy-egy terméket só nélkül készítenek, amit aztán külön csomagolásban hozzáragasztanak a csomagoláshoz. Ez az ételízesítőknél még a jó ízlés határain belül van, egy snack esetében azonban a gyártó már azt kockáztatja, hogy megkerüli a törvény szellemiségét, vagyis megütheti a bokáját. Információink szerint elképzelhető, hogy a gyártók többsége a következő néhány hónapban igyekszik olyan termékportfóliót kialakítani, amelybe csökkentett koffein-, cukor-, sótartalmú, azaz már az adómentes sávba tartozó elemek is bekerülnek. Ehhez azonban időre van szükség. Addig a gyártók és a kereskedők − már akinek rendelkezésére állnak források a többletgyártáshoz, illetve -felvásárláshoz − néhány hónapra elegendő mennyiséget halmoznak fel a termékekből.

A teljes cikk a Napi Gazdaság oldalán olvasható.

(forrás: Napi Gazdaság)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés