hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Mozogni küldik betegeiket az amerikai orvosok

Mind több amerikai orvos tanácsolja különböző betegségek megelőzése és kezelése végett a rendszeres testmozgást - derül ki az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) februárban közzétett jelentéséből, tudósít az MTI.

Az amerikai közegészségügyi központ először 2000-ben, majd 2005-ben és 2010-ben gyűjtötte össze azokat az adatokat, amelyek az orvosi tanácsadásra vonatkoztak. A vizsgálat eredményeiből kiderült, hogy 2010-ben a több testmozgásra vonatkozó tanácsot a leggyakrabban a 45-74 esztendős korosztály tagjainak adták az egészségügyi dolgozók: 42 százalék esetében tanácsolták ezt az életmódi változtatást. Több testmozgást legritkábban a 18-24 éveseknek kellett ajánlani: az amerikai lakosok 18,1 százalékának. A 85 éves, vagy annál is idősebb emberek 28,9 százalékának javasolták a mozgást, kétszer többnek, mint tíz évvel korábban.

A központ illetékesei felhívták a figyelmet: jól látszott, hogy az orvosok a cukorbetegségben szenvedők és az elhízottak esetében kiemelt fontosságot tulajdonítanak a sportnak, a testmozgásnak. Úgy érzékelték, hogy a kezelőorvos ilyen jellegű tanácsait betegeik komolyan veszik és igyekeznek is követni.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés