hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Millió dolláros fogászati startup

350 millió forintos befektetést kapott a 3D fogászati technológiát fejlesztő Dental Scanner Solutions az MFB csoporthoz tartozó Hiventures-től, valamint a Solus Capital Kockázati Tőkealaptól.

„Habár a fogorvostudomány az egészségügy egyik leginnovatívabb ágazata, a fogpótlás mintavételi folyamata gyakorlatilag nem változott az elmúlt 50 évben. A legtöbb helyen még manapság is többlépcsős, bonyolult műveletet jelent a fogorvos és a fogtechnikus részéről, a páciens számára pedig gyakran fájdalmas és igen költséges folyamat lehet, és nem garantált a 100%-os végeredmény. Az intraorál, azaz szájon belüli 3D szkennereknek köszönhetően azonban jelentősen leegyszerűsödik a kezelés, hiszen míg a hagyományos protézis elkészítése akár 30 nap is lehet, az új szkenner 5-10 perc alatt képes a száj belsejét ábrázoló 3D kép megalkotására” – mondta Balogh Attila, a Dental Scanner Solutions (DSS) ügyvezetője és társalapítója.

„A DSS több ponton is szakít az eddig megszokott megoldásokkal és technikákkal, teljesen kiváltva a régi gipszmintás eljárást. Újításunk a fogorvosok és a páciensek számára is gyorsabb, pontosabb, kényelmesebb, nem utolsó sorban pedig fájdalommentes mintavételt tesz lehetővé. Emellett nincsenek zavaró kábelek és a pácienst sem kell „körbetáncolni” – tette hozzá Balogh Attila.

A teljes fogászati iparágat forradalmasító startupba most 350 millió forinttal száll be az MFB csoporthoz tartozó Hiventures és a Solus Capital Kockázati Tőkealap. A Start it @K&H inkubátorprogram első „millió dolláros” csapata a kapott befektetésből a termék fejlesztésére, a piacra lépésre és a bővülésre koncentrál. „A prototípusunk újításaival az intraorál szkennerek elterjedését kívánjuk előmozdítani. A fejlesztés megkezdése előtt beazonosítottuk a forgalomban levő eszközök hátrányait és gyenge pontjait, és most azon dolgozunk, hogy a lehető legtöbb előnyt egyesítsük a prototípusban, megmutatva, hogy a fejlett technológia nem elérhetetlen luxus. A fejlett technológiák szinergiája olyan megoldásokhoz vezet, amik egyrészt költséghatékonyabbak, másrészt paramétereikben előnyösebbek, mint a hagyományos megoldások” – vázolta fel a jövőbeni terveket Balogh Attila.

(forrás: startitkh.hu, Well PR)
hirdetés

Könyveink