hirdetés
hirdetés
2024. július. 22., hétfő - Magdolna.
hirdetés

Mi kell az érdekérvényesítéshez?

Mi kell az érdekérvényesítéshez?

A mai kiélezett piaci és társadalmi versenyben az információszerzésnek, az információk rendszerezésének és az ezeken alapuló érdekérvényesítésnek rendkívüli szerepe van. Erről beszél lapunknak dr. Szabó János, az üzleti hírszerzéssel is foglalkozó tanácsadó csoport, a SunPharma vezetője.

Rögtön az elején le kell szögeznünk: az üzleti hírszerzés nem azonos a kémkedéssel. Az előbbi törvényes és etikus keretek között végzett információgyűjtő és -elemző tevékenység a döntéshozatal támogatása céljából, a modern vállalatirányítás szükséges és elengedhetetlen eszköze az élesedő piaci küzdelemben. Az ipari kémkedés viszont az információk megszerzésének illegális és etikátlan módja – magyarázza dr. Szabó János, a SunPharma Csoport vezetője. Azon tanácsadó irodáé, amelyiknek egyik tevékenysége az üzleti hírszerzés, döntően és alapvetően az egészségiparban.

Hogy világos legyen, miről van szó, és hogy mennyire tág ez a fogalom, dr. Szabó János nem is az orvostársadalomból hoz fel példát. A Magyar Orvosi Kamara kórháztörvénnyel kapcsolatos, csupán fél sikert hozó érdekérvényesítési próbálkozását említi, amely – mint állítja – jóval átütőbb eredményt hozott volna, ha a kamara vezetői pontosabban felmérik és kihasználják lehetőségeiket.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Haiman Éva
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés