hirdetés
hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

Mi az a WAP?

Folyamatosan szembesülünk újabb és újabb technikai vívmányokkal, amelyeket nagyon gyakran azért nem használunk (ki), mert nem tudjuk, mire jók. Ilyen a WAP is, amely szolgáltatás ott vár munkára készen szinte minden mobiltelefonban.

A mobiltelefonnal foglalkozó cégek, felbuzdulva az internet térhódításán, összefogtak egy olyan szabvány kidolgozására, amely egységes dokumentumelérést biztosít. Az eredmény a „drótnélküli alkalmazási protokoll”, angol rövidítése alapján a WAP. Ennek segítségével nem a hagyományos internetoldalak, hanem kifejezetten a WAP-os elérésre és mobiltelefonos megjelenítésre készített internetes oldalak érhetők el. Ez azonban elegendő ahhoz, hogy hasznos információkhoz jussunk (pl. hírekhez, közlekedési információkhoz, tőzsdehírekhez, időjárás-jelentéshez, moziműsorokhoz), igénybe vegyünk interaktív szolgáltatásokat (pl. elektronikus banki szolgáltatásokat), meg tudjuk nézni e-mail-postafiókunk tartalmát.

A WAP eléréséhez szükség van egy megfelelő mobiltelefonra, amely manapság már nem kuriózum. Ezek a készülékek böngészőprogramot tartalmaznak, amellyel az internet WAP oldalait megjeleníthetjük. Itt is beállíthatunk kezdőlapot, és linkeket menthetünk el „kedvencként” (több készülék ezt könyvjelzőnek nevezi), hogy legközelebb ne kelljen beírogatni a teljes internetcímet.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Acsai László
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés