hirdetés
hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

Megvan az ítélet: 7,7 milliárd forintot kap a Richter

A szerződésben kikötött kötbért megkapja a Richter a Polpharma-ügylet meghiúsulása miatt, az egyéb követeléseket azonban elutasította a választottbíróság - írja az ecoline.hu.

A Richter Gedeon Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde hivatalos honlapján jelezte, hogy 2011. augusztus 8-án a cég megkapta a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara (International Chamber of Commerce - ICC) mellett működő Választottbíróság 2011. augusztus 3. napján kelt 16016/JHN/GFG ügyszámon meghozott ítéletét, amelyet a Polpharma tranzakció meghiúsulása miatt indított eljárásban hozott a grémium. A választottbíróság ítéletében arra kötelezte a Genefar BV-t, hogy a Richter Gedeon Nyrt. részére fizessen meg 40 millió dolláros (jelenlegi árfolyamon bő 7,7 milliárd forintos) kötbért, valamint annak kifizetéséig járó kamatait, mint bánatpénzt. Az eljárás az ítélettel lezárult, a bíróság a felek további követeléseit (így a Genefar BV viszontkeresetét is) elutasította.

Mint ismert a Richter 2007 őszén jelentette be egyesülési szándékát a lengyel piac második legnagyobb szereplőjének számító Polpharmával, a tranzakció azonban meghiúsult, miután a lengyel társaság többségi tulajdonosa, a Jerzy Starak érdekeltségébe tartozó Genefar BV az utolsó pillanatban visszalépett az ügylettől.

A teljes cikk az ecoline.hu oldalán olvasható.

(forrás: ecoline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés