hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Megújult a transzplantációs ambulancia

A korábbinál szervezettebben és jobb körülmények között látják el a veseátültetésen átesett gyermekeket az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika vesetranszplantációs gondozó ambulanciáján, ahol többek között egységes betegkövetési rendet és online előjegyzési naptárt vezettek be.

Dr. Kelen Kata szakorvos elmondta, hogy a gyermekek által Trambulanciának nevezett részlegen a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány támogatásával megvalósított fejlesztések most mintegy 60 gyermek és szüleik életét könnyítik meg. Hangsúlyozta: a transzplantációk számának növekedésével, a transzplantált betegek számára elérhető korszerű immunszuppresszív gyógyszerek birtokában, egyre nagyobb figyelmet kell fordítanunk arra, hogy a beültetett szerveket minél tovább megőrizzük. Ennek egyik kulcsa a beteg-együttműködés javítása, amelynek kialakítására már a gyermekkorban törekednünk kell – tette hozzá.

Egységes betegkövetési rendet alakítottak ki, online előjegyzési naptárakkal jól tervezhető ellátást tudnak nyújtani a pácienseknek. A cél az volt, hogy megkönnyítsék a várakozást, olyan környezetet teremtsenek, hogy a lehető legkisebbre csökkentsék a fertőzés-veszélyt és lehetőséget biztosítsanak a hasonló betegséggel küzdő gyermekeknek és szüleiknek a tapasztalatcserére. Elhelyeztek egy betegtájékoztató monitort a váróteremben, a legfontosabb tudnivalókra így hívják fel a figyelmet, például a gyógyszerek szedésével kapcsolatos információkra, vagy a transzplantált betegek rehabilitációjával foglalkozó alapítványok, egyesületek elérhetőségeire, aktuális programjaira. Munkába állt egy koordinátor, aki a vizsgálatok szervezésén kívül, a későbbiekben megkönnyíti a betegek eljutását felnőtt gondozásba.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés