hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Megújul az ápolást segítő eszközpark

Tizenhat helyszínen összesen 1524 ápolónak és fiatal orvosnak biztosítanak olcsó lakhatást a megújuló nővérszállókon, írja a Magyar Idők.

Már évekkel ezelőtt tervbe vették a hazai nővérszállókon a férőhelyek növelését. A fejlesztésekre azért is szükség is van, mert a nővérszállók jelentős része ma már kollégiumnak vagy átmeneti munkásszállónak is csak jóindulattal alkalmas – írja a Magyar Idők. Az összes nővérszálló megújítása, sőt – többek között a három budapesti szuperkórházhoz integráltan – újak építése is szerepel az egészségügyi kormányzat tervei között.

Az Állami Egészségügyi Ellátóközpont (ÁEEK) egy másik projektet is bejelentett: ez modern ápolási eszközök beszerzésével igyekszik hozzájárulni az egészségügyi szakdolgozók munkakörülményeinek javításához. Többek között korszerű betegágyakat, felfekvést megelőző matracokat, gördíthető infúziós állványokat, kórtermi ülőkéket szereznek be a 64 ÁEEK-fenntartású intézmény 71 telephelyén és a három vidéki orvosegyetemi klinikán.

Az új, modern eszközök beszerzéséhez kapcsolódon mintegy háromezer-hétszáz dolgozó kap képzést azok használatához, valamint a biztonságos és szakszerű betegmozgatáshoz. De a nemzetközi trendekhez kapcsolódóan lesznek például a burn-out vagyis a kiégésszindrómát megelőző tanfolyamok is.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink