hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Megújul a Korányi és a Heim Pál kórház

A járvány ellenére komoly felújításon esik át a Korányi Pulmonológiai Intézet, a koronavírus-fertőzöttek ellátásának egyik bázisa, illetve a Heim Pál Gyermekkórház, ahol szintén működik Covid-osztály – közölte az M1 Híradója.

Több osztályt is felújítanak a Heim Pálban. A kórház főigazgatója, Nagy Anikó az M1-nek azt mondta, mindent megtesznek azért, hogy a betegellátás zavartalan maradjon. Megújul a kórház Covid-osztálya is, egy huszonnégy ágyas részleget hoznak létre. Amíg dolgoznak, a betegeket egy másik részlegen ápolják. Ebben az intézményben kilencven ágyat tartanak fenn a fertőzötteknek, de egyelőre bőven van még hely. A teljes felújítás 2021 végére fejeződhet be.

A Korányi intézetben is gőzerővel dolgoznak. Kiemelt járványkórházként itt is fejlesztenek – egyebek mellett a betegelirányító és szűrőrendszert. Egy pluszépületet is kialakítanak a legsúlyosabb állapotú koronavírus-fertőzötteknek. A tervek szerint további húsz embert tudnak majd ápolni.

Bogos Krisztina, a kórház főigazgatója szerint elsődleges cél, hogy a betegek a lehető leggyorsabban jussanak minőségi ellátáshoz. Kiemelte: felkészültek a második hullámra és a megnövekedett betegszámra. Megfelelő számú szakember, védőfelszerelés és lélegeztetőgép áll rendelkezésükre arra az esetre is, ha tovább erősödne a járvány, írja a hirado.hu.

(forrás: hirado.hu)
hirdetés

Könyveink