hirdetés
2021. október. 19., kedd - Nándor.
hirdetés

Megtörtént az elnökcsere a Magyar Rezidens Szövetségnél (FRISSÍTVE: irány a kamara...)

Miként a MedicalOnline korábban jelezte, Dénes Tamás nem jelöltette magát újra a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) elnöki posztjára. A jövőben Sipka Balázs vezeti a szervezetet.

Dénes Tamás az MTI-nek elmondta, az MRSZ hétfői tisztújító közgyűlésén jelentette be lemondását, az elnöki posztot Sipka Balázs tölti be a jövőben. Hozzátette: a tisztújításon ugyan jelölték újra elnöknek, de ezt nem vállalta.

Arra a kérdésre, hogy megméretteti-e magát a Magyar Orvosi Kamara (MOK) különböző tisztségeire, Dénes Tamás elmondta, valóban jelölték a kamara elnöki, alelnöki, főtitkári és titkári pozícióira, amit elfogadott.  Emlékeztetett arra, többször kinyilvánította, hogy nem kíván kamarai elnök lenni, de bízik abban, hogy a jövőben szorosabb együttműködést tud kialakítani a rezidensszövetség és a köztestület.

Közölte, "ha a Magyar Orvosi Kamara szükségét látja", akkor elvállalja a felkérést, mert számos olyan nézőpontot szeretne bevinni a kamarába, amelyet a rezidensszövetség eddig sikeresen képviselt. Ezek között említette a rezidensek 50 százalékos alapbéremelését és az ösztöndíjrendszert. Úgy vélte, az orvosi kamarának egyértelműen a szakmai érdekvédelmet kell erősítenie, hiszen az elfogadhatatlan, hogy a szakemberhiányt és a rossz munkakörülményeket a munkavállalókon kérjék számon, ezek ugyanis rendszerhibák. Ezekkel kapcsolatban a MOK-nak is határozottan fel kellene lépnie - mondta.

Dénes Tamás hozzátette, a kamarának nem gazdasági vállalkozásként, hanem szakmai érdekvédelemi szervezetként kell tevékenykednie, hiszen a fiatalok azt érzékelik, hogy nagy az elégedetlenség és az apátia a kamarával szemben. Elmondta azt is, úgy érzékelték, hogy egyelőre a kamarán belül nem tudtak érvényt szerezni a rezidensszövetség támogatottságának, például a szakorvosi tagozat létrehozására irányuló kezdeményezést is elutasította a MOK.

Dénes Tamás - aki két éven keresztül volt az MRSZ elnöke - úgy fogalmazott, az érdekvédelmi munkát nem fogja abbahagyni, azonban szakmai karrierjére is jobban szeretne fókuszálni.

Az új elnökről szólva közölte, Sipka Balázs régóta tagja a szövetségnek, és szintén feladatként gondol az elnöki posztra. Sipka Balázs a szegedi régióban dolgozik, manuális szakmában.

Frissítés (2015.11.25. 08:12):
Dénes Tamás kihívja Éger Istvánt – címmel ír a Népszabadság a vezetőváltásról, ott olvastuk:
„- Folytatjuk, mondhatnám viccesen – vágta rá, amikor azt firtattuk, milyen programmal készül a köztestület élére. Hozzátette: a jelenleginél hangsúlyosabb érdekképviseletet szeretne megvalósítani. Példaként említette a Merényi pszichiátriáján történteket, hasonló botrányok esetén pedig határozottabb kamarai fellépéssel védené meg az ott dolgozókat. Megjegyezte, nem biztos, hogy az ott történt balesetek bekövetkeztek volna akkor is, ha a fenntartó biztosítja a szakmai feltételeket. Továbbá nagyobb hangsúlyt fektetne a szakmai továbbképzésekre, szeretné fölrázni az orvostársadalmat az apátiából, ami miatt most meglehetős érdektelenséggel viseltetnek a kamara közügyei iránt.”

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink