hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Megszűnik az OEP, jövőre lehet béremelés

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár és az Országos Nyugdíjbiztosítási Pénztár egyaránt beolvad a minisztériumba – nyilatkozta Rogán Antal Baló Györgynek az RTL Klub műsorában.

Az OEP elveszíti önállóságát, de a minisztériumon belül megfelelő szervezeti súllyal fogja ellátni feladatát – mondta a politikus. Az Országos Gyógyszerészeti Intézet azért marad meg – fűzte hozzá – mert ott olyan speciális hatósági és egyéb feladatokat kell ellátni, amelyet nem lehet a minisztériumon belül megoldani. A háttérintézmények kb. 2/3-át olvasztják be – derült ki továbbá a riportból. A kormány a korábbi ráfordítások 80 %-át biztosítja a jövőben az eddig a háttérintézményekben zajló munkára, ehhez Rogán Antal szerint vagy a fizetéseket kell csökkenteni, vagy a dolgozói létszámot.

„Egytől tízig terjedő listán önnek az orvosok és ápolók fizetésének emelése hányas számú prioritás?” – tette fel Baló György a kérdést Rogánnak. „Szerintem a dolgok mai sorrendje szerint ez valahol az első helyen áll” – válaszolta a politikus. Bár a kormány még nem hozta meg a végleges döntést, de biztosak lehetnek benne, hogy 2017-ben a kormányt a költségvetés összeállításakor az adócsökkentés és a bérrendezés célja vezérli majd, ahogyan 2018-ban is – mondta még Rogán Antal.

(forrás: RTL Klub )

cimkék

hirdetés

Könyveink