hirdetés
2023. június. 04., vasárnap - Bulcsú.
hirdetés

Megmentették az ország egyetlen mozgó intenzív ellátóját

Sikerült az ország egyetlen, egyedülálló felszereltségű mozgó intenzív osztályának megmentése – írja a WMN.

A MICU kódnevű rohamkocsit – amit a legsúlyosabb esetekhez küldenek ki, és amiben kisebb életmentő beavatkozások is elvégezhetők – nyugdíjaztatni kellett: az engedélye tavaly év végén lejárt.

Egy új rohamkocsi ára 60–80 millió forint körül mozog, és félő volt, hogy ha a mentőautót, illetve annak mentőegységét fenntartó nonprofit cég nem tudja előteremteni ezt az összeget, akkor állami támogatás híján megszűnhet ez a fajta kritikus fontosságú és felszereltségű mentés hazánkban. Ezen pedig szó szerint életek múltak volna.

Áprilisban indítottuk a gyűjtést: voltak intenzívebb időszakok, amikor egészen reményteli volt a helyzet, és passzívabbak is – utóbbiakat nehéz volt megélni, előfordult, hogy szó szerint a pánik határán voltunk amiatt, hogy mi lesz, ha nem járunk sikerrel. Én magam is csak akkor tudtam teljesen megnyugodni, amikor ott álltunk az újonnan beszerzett kocsi mellett Németországban, ahonnan az autót vettük. Addig nem is tudtam teljesen elhinni, hogy megmenekültünk – mondta a WMN-nek Kovács Gábor, a különleges egység, a mentőállomás-vezetője.

(forrás: WMN Magazin)
hirdetés
hirdetés

Könyveink