hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Megerősített szolgálat a mentőknél

Megerősített szolgálatot látnak el a nyári szezonban a mentők; nemcsak a vízpartokon, hanem a fesztiválokon és a sporteseményeken is fokozott jelenlétre lehet számítani, mondta Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

A turisztikai szezon felélénkülésével jelentősen nő a kiemelt turisztikai helyszíneken az ott tartózkodók száma, ami maga után vonja a mentősök munkájának növekedését is, fűzte hozzá. Csató elmondta: a Balatonnál megötszöröződik az emberek száma a nyári időszakban, ezzel pedig kétszeresére-háromszorosára nő az esetszám.

A kiskorúak védelmére a déli parton gyermekmentő szolgálat dolgozik, míg a tó északi felén egy gyermekrohamkocsi is elérhető. A főigazgató közölte: az esetszámokat folyamatosan monitorizálják és a mentőegységek nagyságát az adatoknak megfelelően módosítják.

A mentők hasonló megerősített szolgálattal dolgoztak a vizes világbajnokság idején, akkor egymillióval nőtt a Budapesten tartózkodók száma, mondta el Csató Gábor.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink