hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Megérkezett a Mikulás

Megérkezett a Mikulás a kórházakba is: a kórházak számláján a konszolidációs támogatás, közölte szerkesztőségünkkel az Emmi.

Összesen 70 milliárd forint összegben biztosít támogatást a kormány a fekvőbeteg ellátó intézmények számára – ezt nemrégiben Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár jelentette be. A kormány döntése értelmében 45 milliárd forintot a 2016. szeptember 30-án, 30 napon túl lejárt adósságok rendezésére fordíthatják a kórházak, 15 milliárd forintra pedig a működés hatékonyságát növelő programokkal pályázhatnak az intézmények.

A konszolidációs támogatás igényléséhez támogatható célok között van az egészségügyi ellátások és lakossági igények intézményközi összehangolása, az egészségügyi ellátási gyakorlat intézményen belüli javítása, a diagnosztikai kapacitások racionalizálása, valamint a támogató és kiszolgáló területek hatékonyságának fokozása is. További 10 milliárd forinttal nő az egészségbiztosítási alap – ezt az összeget kiemelt szakmapolitikai célokra, mint például járóbeteg szakellátásra, az onkológiai ellátások javítására, valamint nagy értékű gyógyszerek és orvostechnikai eszközök közbeszerzésére lehet fordítani.

Az intézmények jelentős részéhez megérkezett a lejárt adósságok fedezetéül szolgáló támogatás, azonban egyes pénzintézetek esetében a banki átfutási idő miatt előfordulhat 1-2 napos eltérés.

(forrás: MedicalOnline)

cimkék

hirdetés

Könyveink