hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Ennyi hiányzik a finanszírozásból

Szeptember végéről október végére újabb 3,6 milliárd forinttal nőtt a kórházak adósságállománya ezzel elérve a 62,2 milliárd forintot, közölte a Napi.hu.

A tartozásállomány 58 százalékának, mintegy 35 milliárd forintnak a fizetési határideje legalább hatvan napja lejárt, derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) friss adataiból.

Az adóslista élén változatlanul a Honvédkórház áll,

A friss adatok úgy tűnik igazolják azokat az információkat, melyek szerint a kórházak az elmúlt hónapokban, elsősorban nyilvánvalóan a várható adósságrendezés miatt, tartalékolásba kezdtekkommentálta az összesítést a lapnak Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára. A november végi konszolidáció kapcsán úgy fogalmazott, természetesen a beszállítók számára megnyugtató a hír, ám látható, hogy ez az összeg hiányzik a finanszírozásból, azaz ahhoz, hogy megakadályozzák az adósság újratermelődését, ezt a volument be kellene építeni az egészségügy büdzséjébe.

*

Svébis Mihály, a Magyar Kórházszövetség elnöke szerint ahhoz, hogy az adósságfelhalmozás megszűnjön, az egészségügyi rendszer szerkezeti átalakítására és a támogatási rendszer reformjára lenne szükség, közölte a Magyar Nemzet. Hasonlóan vélekedett a lapnak Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, aki szerint eleve olyan kasszát kellene tervezni, amely megakadályozza ilyen helyzetek kialakulását.

(forrás: Napi.hu, Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink