hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Megalakult a Magyar Kézsebészeti Központ

A TritonLife csoport legújabb tagja a szakma legkiválóbb hazai szakemberei által jegyzett kézsebészeti orvostudományi kiválósági centrum.

A Magyar Kézsebészeti Központ egy olyan magas szintű ellátást biztosító sebészeti intézményrendszer, mely mind járó-, mind fekvőbeteg ellátásban, mind egynapos sebészetben lefedi a kézsebészet teljes spektrumát, páciensei számára – szakmai szempontból – a világon jelenleg elérhető legmagasabb szintű kézsebészeti ellátást biztosítva.

– Ez egy valódi mérföldkő a hazai kézsebészet történetében, ugyanis ennyi magas szintű, az ország különböző kórházaiban dolgozó kiemelkedő felkészültségű szakember soha nem dolgozott egy központ égisze alatt. Ez példa nélküli tudás-, és tapasztalati koncentráció – mondja dr. Szabó Zsolt főorvos, a központ orvosigazgatója és egyik alapítója, aki a világ több nagy jelentős centrumában dolgozott korábban, a Magyar Kézsebészeti Társaság korábbi elnöke, és ma is a Kézsebészeti Világtársaság (IFSSH), és a brüsszeli székhelyű Európai Kézsebészeti Tanács elnöke.

– Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen minőségű és létszámú szakembergárdával indíthatjuk útjára a Magyar Kézsebészeti Központot, és mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy szakembereink örömmel tevékenykedjenek a Kézsebészeti Központban, pácienseink érdekében. Az intézményi hátteret induláskor a Róbert Magánkórházunkban biztosítjuk, de mivel gőzerővel dolgozunk mind járó-, mind fekvőbeteg ellátó kapacitásunk bővítésén, belátható időn belül több helyszínen is meg szeretnénk jelenni ezzel a szolgáltatásunkkal is – nyilatkozza dr. Fábián Lajos, a TritonLife csoport egyik alapítója és elnöke.

– Óriási egészséggazdasági, társadalombiztosítási jelentőségű területre lépünk ezzel. Jó minőségű és időben nyújtott kézsebészeti ellátás nagyon sok dolgos kezet adhat vissza a gazdaságnak, nagyon sokat spórolhat a közösségi kassza számára, hiszen a páciensek jelentős része munkaképes korú, és sajnos a kezünk nélkül nem csak fizikai, de szellemi munkát sem tudunk végezni. Gondoljunk csak a számítástechnikai eszközök kezelésére, amelyek nélkül ma már szinte nem létezhetünk, és részben civilizációs betegségeink okai is – teszi még hozzá Fábián.

– Így van – egészíti ki Szabó főorvos. – A kézsebészeti betegek ellátása hagyományosan baleseti sebészeti osztályokon történik, ahol a nagyobb sérülések, életet közvetlenül veszélyeztető állapotok ellátása miatt háttérbe szorulnak a közvetlen életveszélyt nem jelentő kézsérülések, amelyek ha nem kapnak megfelelő színvonalú elsődleges ellátást, sokszor élethosszig tartó munkaképesség-, és életminőség csökkenéshez vezetnek. Meg kell nézni egy sürgősségi osztályon várakozó betegek sorát, ahol mindig a kézsérült kerül hátrébb sorolásra a súlyosabb esetek miatt. Ma már nem csak a kézsérülések, hanem a civilizációs kéz ártalmak is jelentős oki tényezőt jelentenek. Az általam vezetett specializált miskolci kézsebészeten, amely az ország első ilyen ellátóhelye volt, pl. évi 2500 műtétet végzünk, napi 30-50 járóbeteg ellátásával kombinálva. Azonban sajnos nagyon kevés ilyen specializált ellátóhely működik az országban, pedig az évi sok tízezer páciens ellátása ezt igényelné. A Magyar Kézsebészeti Centrum megalakulása nagy lépés a kézsebészeti betegek ellátási minőségének javítása érdekében, hiszen így ellátásuk a megfelelő szakmai színvonalon, megfelelően képzett szakember által történhet. Csapatunk örömmel támogatja majd az állam erőfeszítéseit a gazdaságosabb, egynapos sebészeti ellátás fejlesztése érdekében, melynek segítségével feleslegesen foglalt kórházi ágyak és kapacitás szabadíthatók fel, olcsóbbá téve az így jobb minőségben nyújtott állami egészségügyi ellátást is. Hálás vagyok a TritonLife csoportnak a támogatásáért és azért, hogy ez a szakmai kiválósági központ elindulhat – zárja gondolatait a nemzetközi hírű szakember.

(forrás: TritonLife)
hirdetés

Könyveink