hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Március végére naponta 500 ember halhat meg Magyarországon?

A Bill Gates alapítványa által támogatott Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) járványmodellező szakemberei szerint a járvány harmadik hullámában minden eddiginél több ember fertőződhet és halhat meg Magyarországon, írja a 444.

Előrejelzésük szerint március végén Magyarországon naponta 500 ember halhat meg koronavírus miatt, júliusig pedig több mint negyvenezer halálos áldozata lehet a járványnak.

Számításaik szerint Magyarországon április elején tetőzhet a járvány, és a legjobb esetben is június vége felé csökkennek drasztikusan a számok, közölte a lap.

A fentiekre reagálva Rusvai Miklós a Klubrádióban arról beszélt, hogy az előrejelzés nem veszi figyelembe a védelmi intézkedéseket, az immunis emberek számát. Ezért szerinte a koronavírus-járvány elszabadulása az oltási kampánnyal és a hétfőtől érvényes szigorításokkal megfékezhető lesz.

A virológus arra is emlékeztetett, hogy ugyanez az intézet sokkal rosszabb előrejelzéseket jósolt a tavaly tavaszi első és az őszi második hullám idején is ahhoz képest, ami végül megvalósult.

Rusvai ezért továbbra is úgy gondolja, hogy a most meghozott járványvédelmi intézkedések, valamint az elmúlt két hétben elvégzett oltásoknak körülbelül március utolsó hetében látszik meg a hatásuk. A járvány csúcsát ugyanerre az időszakra várja, azt követően az oltásoknak és a zárlati rendelkezéseknek köszönhetően szerinte már csökkenhet az új fertőzések, illetve áldozatok száma, írja a.szeretlekmagyarorszag.hu.

hirdetés

Könyveink