hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Már minden feltétel adott a Szent Margit kardiológiáján

Tarlós István főpolgármester jelenlétében adták át  a Szent Margit Kórház adományokból és saját bevételből felújított kardiológiai osztályát pénteken.

A Margit Kórház egyik legforgalmasabb osztálya az elmúlt két évtizedben teljesen „leamortizálódott” infrastrukturálisan és technikai felszereltségében egyaránt – írják a megnyitás alkalmából kiadott közleményben  –, ezért a kórház és az osztály mellett működő alapítvány összefogott az áldatlan állapotok megszüntetésére. A két éves, összesen 75,5 millió forintos felújítást a kerületi önkormányzat, a Szerencsejáték Zrt., valamint más adományozók támogatásából és a kórház saját bevételeiből fedezték.

„Ennek köszönhetően immár minden szakmai feltételnek megfelelő, nyolc ágyas coronaria őrző és 19 teljesen felújított kórteremben 49 aktív kardiológiai esetek ellátását szolgáló ágy, valamint 25 kardiológiai rehabilitációs ágy, több újonnan kialakított vizesblokk, vizsgáló helyiség - többek között vadonatúj szívultrahanggal és terheléses EKG készülékkel - fogadhatja a kardiológiai ellátást igénylő betegeket Budapest III. kerületéből és a környező kistérségekből” – írja a közleményben dr. Badacsonyi Szabolcs mb. főigazgató és dr. Varjú Imre osztályvezető főorvos.

A Szent Margit Kórház kardiológiai osztályán évente 3000-3500 fekvő- és 7000 ambuláns beteget látnak el. Emellett az osztályon működő szív-ultrahang laborban évi 5000 szívultrahang vizsgálat, több száz nyelőcsövön keresztül végzett, valamint gyógyszeres szívultrahang vizsgálat történik.

hirdetés

Könyveink