hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Hat év után visszanéztek

Ismét teljes üzemben működnek a több a száz éves Szent Margit Kórház hat éve bezárt, majd részlegesen újranyitott osztályai – írja a 168 Óra.

2007 tavaszán a megírtuk – idézi fel a lap –, hogy az akkori egészségügyi reform keretében a súlyponti intézménynek nyilvánított Szent János Kórházba terelték át a megszüntetésre ítélt Óbudai Szent Margit Kórház szülészetének és nőgyógyászatának pácienseit. Beszámoltuk a döntéssel járó anomáliákról is: a Szent János Kórház 55 szülészeti ágyán hirtelen 450 ezer embert kellett ellátni, 1000-1200-as szülésszámuk 4-5 ezerre emelkedett. A váltás kaotikus állapotokhoz vezetett.

Ám a történet idén nyáron hepienddel zárult: a Szent Margit Kórház visszanyerte önállóságát, megújult szülészeti-nőgyógyászati osztálya is ismét gőzerővel működik. A történtek kapcsán dr. Tűzkő Nándort, az új osztályvezető főorvost, valamint dr. Badacsonyi Szabolcsot, a Szent Margit Kórház megbízott főigazgatóját kérdezte a lap.

„A helyi közösség egy emberként állt ki a kórház és osztályainak fennmaradása mellett. Közvetlenül is készek voltak tenni az ügy érdekében, több tüntetés is volt a kórház bezárása ellen. A lakosság emellett képviselői útján is folyamatosan hangoztatta: szükségük van az intézményre. Egyébként helyi szinten a Szent Margit Kórház ügye mindig is pártsemleges kérdés volt” – magyarázta az igazgató a 168ora.hu-n, hogy hogyan sikerült újrakezdeniük.

(forrás: 168 óra)

cimkék

hirdetés

Könyveink