Már az anyaméhben eldőlhet, mi lesz a baba kedvenc étele
Az anya terhesség alatti táplálkozása bizonyíthatóan hatással van a gyermek későbbi ízpreferenciáira, írja a hvg.hu.
A témában a World Economic Forum hasábjain jelent meg összefoglaló elemzés Emma Beckettnek és Zoe Yatesnek, a brit Newcastle Egyetem kutatóinak tollából. A kutatási eredmények alapján az, hogy az anya milyen változatosan étkezik a terhesség, majd a szoptatás alatt, összefüggésbe hozható a gyermek későbbi étvágyával.
A szoptató és változatosan étkező anyák gyermekei nyitottabbak az új ételekre, és általánosan jobb evők, mint az anyatej nélkül felnövő gyerekek.
A magzatvíz, később pedig az anyatej közvetíti a gyermeknek azokat az ízeket, amelyeket az anya étel-ital formájában elfogyaszt. Az ismerős ízeket jobban kedveli később a gyermek, írja a lap.