2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Magyar rákkutató cég Európa legígéretesebb vállalkozása

Az Oncompass Medicine nyerte a Digitaleurope versenyét, így a Future Unicorn Award kitüntetést elnyerve idén egy magyar biotechnológiai cég lett a kontinens legígéretesebb vállalkozása.

A Future Unicorn Awarddal azokat a vállalkozásokat díjazzák, amelyek várhatóan Európa legnagyobb változást hozó, legértékesebb technológiai cégei lehetnek. Az Oncompass Medicine daganatos betegek célzott terápiájának kiválasztására fejlesztett új technológiát. A Real-Time Oncology Treatment Calculator mindössze 20 ezred másodperc alatt rangsorol 405 ráktípusban személyre szabott, célzott terápiás lehetőségeket.

Az elismerést a rákkutatással foglalkozó cég tudományos igazgatója vette át csütörtökön Budapesten. Peták István az MTI kérdésére rendkívül jelentős eredménynek nevezte, hogy a 35 ezer európai vállalatot összefogó szervezet magyar céget választott nyertesnek. Az elismerés új kapcsolatokat és együttműködéseket eredményezhet a legjelentősebb technológiai cégekkel. Bízik abban is, hogy az Oncompass Medicine sikere ráirányítja a nemzetközi figyelmet a magyar vállalkozásokra, így más belföldi cégek is több befektetéshez, és nagyobb nemzetközi lehetőségekhez jutnak.

A Digitaleurope a kontinens techcégeit képviselő szakmai szervezetként 4. éve rendezi meg a versenyt. A szervezet ahhoz szeretne hozzájárulni, hogy Európa vezető technológiai nagyhatalommá váljon.

A Oncompass Medicine Hungary Kft. a nyilvános beszámoló szerint 2018-ban majdnem 925 millió forint, 2019-ben több mint 1,14 milliárd forintos forgalmat ért el. Az export értékesítés mindkét évben meghaladta a 100 millió forintot.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink