hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Ma találkozott a miniszter és az elnök

Megbeszélést folytatott Pintér Sándor, az operatív törzs vezetője és Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke a Belügyminisztériumban.

A Belügyminisztérium közleménye

Megbeszélést folytatott dr. Pintér Sándor, a járványügyi készültség időszakában működő operatív törzs vezetője és dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke 2020. október 13-án a Belügyminisztériumban.

A találkozón elemezték a COVID-19 járvány magyarországi alakulását, a háziorvosok helyzetét, áttekintették a háziorvosi rendszer reagálóképességét. Véleményt cseréltek az állami és a magán egészségügyi ellátás témaköreit érintő álláspontokról. Megállapodtak a nézőpontok további egyeztetéséről, a felmerült adatok pontosításáról.

Kincses Gyula a találkozón átadta Pintér Sándornak a MOK írásba foglalt véleményét az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényről.

A MOK közleménye az eseményről

Ma megbeszélést folytatott dr. Pintér Sándor, miniszterelnök-helyettes és dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke a Belügyminisztériumban.

A megbeszélésen a MOK elnöke ismertette az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvénnyel kapcsolatos kamarai álláspontot, amely szerint a törvény érdemi pontokban, minimum a kirendelés és a másodállások korlátozása tekintetében pontosításra szorul.

A megbeszélés további részében az alapellátás átalakításával kapcsolatos elképzeléseket ismertette a miniszter úr, és abban született megállapodás, hogy az egyeztetés a MOK Háziorvosi munkacsoportjának bevonásával folytatódik.

Emellett a köz- és a magánellátás viszonyáról és a kórházi vezetők státuszáról kért további javaslatokat a miniszter.

hirdetés

Könyveink