hirdetés
hirdetés
2021. augusztus. 02., hétfő - Lehel.
hirdetés

Leszokott a láncdohányos indonéz kisfiú

A kétéves kisfiú korábban naponta két dobozzal szívott el kedvenc márkájából.

A Szumátra szigetén élő Aldi Rizal azt követően tett szert hírnévre, hogy több felvételen is dohányzás közben örökítették meg. A pöfékelő kisfiúról készült felvételek májusban futótűzként terjedtek az interneten és hatalmas nemzetközi felháborodást váltottak ki. A szülők nem tudtak mit tenni, mert állításuk szerint a gyerek dühödten rontott rájuk, ha nem kapta meg a napi adagját.

Amikor még dohányzott...

Seto Mulyadi pszichológus azonban, aki egy rehabilitációs próbálkozás részeként magához vette egy időre a nikotinfüggő kisgyereket, arról számolt be, hogy Aldi már nem kér több cigarettát. A pszichológus elmondta: a gyerek azért vette fel korábban ezt a rossz szokást, mert abban a dél-szumátrai halászfaluban ahol él, gyakorlatilag mindenki dohányzik. Amikor azonban a fiút kimozdították a megszokott környezetéből és új elfoglaltságokat - játékok, rajzolás - mutattak neki, akkor a cigarettázásra ösztönző belső kényszere is megszűnt.

A gyerkőc 18 hónaposan kapta első szál cigarettáját az édesapjától és azt követően csak a kedvenc márkáját fogadta el. Indonézia - a világ negyedik legnépesebb országa - Kína és India után a legnagyobb dohányfogyasztónak számít. A kiskorúak körében rohamosan nő a dohányosok száma, különösen hogy az országban nem tartják be az dohányzást korlátozó előírásokat.

(forrás: MTI, MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink