2021. május. 13., csütörtök - Szervác, Imola.
hirdetés
hirdetés

Daganatok felismerése lenyelhető, kapszulás kamerával

Kapszulába zárt, lenyelhető kamerák könnyíthetik meg a béldaganatok felismerését, közölte a GyártásTrend.

Az egyesült királyságbeli Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) új programja keretében 11 000, gyanús tüneteket tapasztaló ember vizsgáltathatja meg egy kamerát tartalmazó, 2 centiméter hosszú tabletta lenyelésével, hogy nincsenek-e bélrákra utaló jelek a szervezetében.

A program résztvevőinek először hashajtót kell majd bevenniük, hogy a bélrendszerükben a kicsiny fényképezőgép megfelelő felvételeket tudjon rögzíteni. A szerkezet másodpercenként kettő fotót készít, amelyeket aztán (értelemszerűen vezeték nélküli kapcsolaton keresztül) egy a tesztalanyokra aggatott vevőkészülékre továbbít. A szakemberek erről az eszközről tudják letölteni, majd pedig kielemezni a felvételeket.

Forrás: NHS / PA
Forrás: NHS / PA

A kapszulás megoldás alkalmazása járványhelyzetekben különösen célszerű lehet, hiszen a páciens és az orvos közötti közvetlen testi érintkezést tökéletesen nélkülözhetővé teszi, írja a lap.

(forrás: GyártásTrend)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Változó, hogy egy adott életciklusban biológiailag mennyi testmozgásra van szükségünk ahhoz, hogy testileg és lelkileg is egészségesek maradhassunk. Az ausztrál egészségügyi minisztérium külön útmutatóban teszi közzé javaslatait az idősebb, 65 év feletti korosztály számára.

A május elsején hatályba lépő kormányrendeletben meghatározott szabályok nem az alapján osztják ketté a társadalmat, hogy van-e védettségük, hanem az alapján, hogy van-e védettségi igazolványuk.