hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Lázár elkaszálta a Zombor-csomagot, az államtitkár egyelőre állja a sarat

Nem vagyok lemondós alkat, de arról sem tudok, hogy bárki lemondásra szólított volna fel – reagált az egészségügyi államtitkár az Origo menesztéséről szóló hírére a NOL-nak.

„Tovább késik a kórházak adósságának átvállalása, ahogy az intézményi struktúra átalakítása is, amitől pedig az adósságspirál megállítását reméli a kormány. Zombor Gábor egészségügyi államtitkár kidolgozott ugyan egy koncepciót, ám azt a Miniszterelnökség visszadobta, ezért nem tárgyalta szerdán a kormány. Úgy tudjuk – írja az Origo  –, egyesek lemondatnák az államtitkárt, de ő nem akar távozni.”

A lap úgy értesült, a javaslatcsomagot Lázár János és a Fidesz-frakció egy része torpedózta meg, s erről az előterjesztő, Zombor Gábor is már csak közvetlenül a kormányülés előtt értesült. Az Origo forrásai szerint a koncepcióról a húsvét előtt, múlt hét pénteken és szombaton Lázár Jánosnál, a Miniszterelnökségen összegyűlt fideszes politikusok mondtak véleményt, bár a Fidesz egészségpolitikusai közül egy sem volt jelen, és nem hívták meg az egyeztetésre Zombor Gábort sem.

Az államtitkár a fentiek ellenére utóbb optimistán nyilatkozott a Népszabadságnak: az egészségügy átalakítása zajlik, az ezzel kapcsolatos jogalkotás is menetrendszerűen halad. A kórházak adósságának rendezésére a miniszterelnökség költségvetésében rendelkezésre áll a 60 milliárd forint, tehát nincs akadálya a konszolidációnakolvasható egyebek mellett a nol.hu-n.

(forrás: Origo, Népszabadság Online)

cimkék

hirdetés

Könyveink