Köszvényessé tesz a folyékony kenyér
Emeli a húgysavszintet
Napi 2-3 pohár sör elfogyasztásával 2,5-szeresére nő a köszvény kockázata. Amerikai kutatók 47 és 75 év közötti férfiakat (4715 főt) kérdeztek ki alkoholfogyasztási és étkezési szokásaikról, betegségeikről, gyógyszereikről. Ennek kapcsán összehasonlították a különféle alkoholos italok ízületi betegségek kockázatát növelő hatását.
Kiderült, hogy a köszvény kialakulására napi két adag rövidital elfogyasztásával 1,6-szer nagyobb az esély, míg a bor egyáltalán nem jelent veszélyt, mert anti-hiperurikémiás védőanyagokat tartalmaz. Az biztos, hogy az alkohol önmagában húgysavszintnövelő hatású, amelyet a sör purintartalma csak fokoz.
A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!