hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Konferenciát szervez a HaOSZ

A Háziorvosok Online Szervezete (HaOSZ) I. Országos Konferenciájának Kecskemét ad otthont október 5-6-án.

A 2016-ban online alapon, önkéntesen szerveződött civil Háziorvosok Online Szervezete (HaOSZ) úgy döntött, hogy a kollégákkal történő kapcsolattartás személyesebb formájára is lehetőséget adnak egy kétnapos szakmai konferencián – tájékoztatta a Weborvost Békássy Szabolcs, a HaOSZ elnöke. A szervezet I. Országos Konferenciájának Kecskemét ad otthont október 5-6-án. 

A szakmai rendezvény nem a szokványos, alapellátó orvosok részére rendezett konferenciák sorát gyarapítja; azok profiljától eltérően kiemelt figyelmet szeretnének szentelni a mindennapi munka során felmerülő kérdésekre. Ezért külön előadói blokkban veszik górcső alá a törzskartonnal, a kollegiális vezetői rendszerrel, a praxisközösségekkel, az adatvédelmi szabályozással kapcsolatos kérdéseket. 

Kiemelt jelentősége van a szervezet számára annak, hogy a háziorvosok az előttük álló változásokról első kézből értesüljenek, ezért szakmapolitikai kerekasztalt is rendeznek. Mire számíthatunk? Ön szerint mi a legnagyobb probléma az alapellátásban? Mi az elképzelése, miben szeretne változást elérni a következő négy évben? – kérdésekre igyekeznek válaszokat adni a résztvevők. A Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász és dr. Békássy Szabolcs által moderált fórum meghívott vendégei: Éger István, a MOK elnöke, Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár, Kovács Attila országos tisztifőorvos, Kőrösi László, a NEAK munkatársa, Szabó János háziorvos, a svájci projekt egyik vezetője és Vajer Péter az ÁEEK Alapellátási Igazgatóságának vezetője. 

A HaOSZ szerint fontos, hogy az alapellátásban a forrásbevonáson túl minőségi változás történjen, így az innovatív megoldások megjelenésének, az innovatív háziorvos klub bemutatkozásának, valamint a kiterjesztett alapellátói kompetenciák kérdésének is szerepet szánnak. Nem maradnak el az orvosszakmai előadások sem, többek között a védőoltások, kommunikáció, szorongás, depresszió, fejfájás, alvászavar, inkontinencia, neuropathia témakörben hangzanak majd el értekezések.

A részletes program

(forrás: WebOrvos)

cimkék

hirdetés

Könyveink