hirdetés
hirdetés
2024. május. 10., péntek - Ármin, Pálma.
hirdetés

Kínában engedélyezték a Novo Nordisk Victoza® nevű készítményét

A Novo Nordisk március 15-én bejelentette, hogy a Kínai Állami Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (SFDA) jóváhagyta a Victoza® alkalmazását 2-es típusú diabéteszben.

A Victoza® a liraglutid márkaneve, ami egy naponta egyszer alkalmazandó humán glukagonszerű peptid 1 (GLP-1) analóg – a gyógyszert felnőttek 2-es típusú diabéteszének kezelésére fejlesztették ki. A Victoza® akkor javallott kiegészítő gyógyszerként, ha metforminnal vagy szulfonilureával nem állítható be a kívánt vércukorszint. Kereskedelmi forgalomba várhatóan 2011 második felében kerül Kínában.

Mint Krogsgaard Thomsen, a Novo Nordisk ügyvezető elnökhelyettese elmondta, Kínában egyre elterjedtebb a cukorbetegség, és a Victoza® egyedülálló lehetőséget kínál a HbA1c és a testsúly csökkentésére, miközben a hipoglikémia kockázata igen kicsi.

A Victoza® hatásmechanizmusának lényege, hogy csak akkor stimulálja a hasnyálmirigy béta-sejtjeinek inzulinelválasztását, ha magas a vércukorszint. Testsúlycsökkentő hatását annak tulajdonítják, hogy étkezések után növeli a telítettségérzést, részben azért, mert lassítja a gyomorürülést, részben más mechanizmusok révén. A szervezetben lebomlik, ezért szintjét nem befolyásolja a vese kiválasztótevékenysége.

Korábban már Európában, az USA-ban, Kanadában, Japánban és számos más országban engedélyezték a Victoza® forgalmazását – ezekhez csatlakozott most Kína is.

Forrás: http://www.novonordisk.com/include/asp/exe_news_attachment.pdf?sAttachmentGUID=9c64f347-1779-424f-8eb2-f2c2f00b2369

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés