hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Kész tervekkel érkezett Kásler

Részletesen beszélt az egészségügyet érintő terveiről Kásler Miklós erőforrásminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című adásában.

A sürgősségi ellátásról és a kórházi fertőzésekről szólva elmondta:

„Mindkét területen már előkészületeket tettünk és van elképzelésünk mit tudunk gyorsan meglepni,” – fogalmazott a miniszter a Kossuth Rádióban a Híradó portál beszámolója szerint. A népegészségügy is nagyobb hangsúlyt kap az új kormányban mert az életminőségre is kihatással van, a családok életére, a gyerekvállalására.

Azokban a betegségcsoportokban, amelyben a legmagasabb a halálozási ráták, nemzeti programokat indítana az országos intézetekre támaszkodva. Ezek között a keringési-, mozgásszervi betegségeket valamint az onkológiát emelte ki.

A kórházi fertőzésekről elmondta, hogy ez nagyon összetett a probléma, nehéz egységes választ adni, mert rendkívül eltérések vannak az egészségügyi intézmények között. Meg kell nézni, hogy a feltételek hiányáról, vagy pedig az orvosi szakma szabályainak be nem tartásáról van-e szó.

Az Országos Onkológiai Intézet korábbi főigazgatója szeretné megerősíteni és a mindennapok szerves részévé tenni a modern technika eszközeivel a magyar kultúrát. Az értékek közvetítése, nemzeti értékek átadása, az oktatásban,  ezekhez kell visszatérni. A zenének és a képi oktatásnak is nagyon fontos szerepe van, követve a gyerek fejlődését.

(forrás: hirado.hu/Kossuth Rádió)
hirdetés

Könyveink