hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Kérdésekért etikai vizsgálat?

A kamara gazdasági ügyeire volt kíváncsi Kunetz Zsombor, most arról ír a blogjában, hogy etikai vizsgálat indul ellene. Hogy miért, azt egyelőre nem tudni.

Meglehetősen furcsa számomra, hogy amíg tagként a kamara működésével és az elnökség javadalmazásával kapcsolatos kérdéseimre rendkívül cinikus és lekezelő válaszokat kaptam, addig most etikai vizsgálattal kell szembenéznem. Azt még nem tudom, hogy mivel vádolnak; a vizsgálatot az elnökség kezdeményezte – írja a Röntgen.reblog.hu-n Kunetz Zsombor oxyológus.

Az egészségügyi szakértő korábban, mint a Magyar Orvosi Kamara (MOK) tagja többek között arra is kíváncsi volt, hogy 2010 óta milyen javadalmazásban és béren kívüli juttatásokban részesülnek az elnökség tagjai, mennyi költségtérítést fizetett ki a MOK utazásra a választott tisztségviselőinek. Megkérdezte azt is, hány gazdasági társulásban tag a kamara, és hogy milyen forrásból finanszírozzák a veszteséges gazdasági társulások veszteségeit.

Miután a kamara 25 nappal később, március  27-én kézhez kapott válasza nem elégitette ki a kérdezőt, így ismét feltette a korábbi kérdéseit. Ezekre egyelőre nem érkezett válasz, ellenben március 28-án kelt levelében a MOK Etikai Bizottsága adategyeztetésre szólította fel, mivel a MOK elnöksége panaszt tett ellene a grémiumnál.

Az sem mindennapi, hogy az a tag, aki a kamara gazdálkodását kifogásolja és ebben az ügyben kérdéseket tesz fel, az mindenféle külső feljelentés nélkül etikai vizsgálattal néz szembe – folytatja a beszámolót blogján Kunetz –, míg azok a tagok, akiket a bíróság jogerősen elítélt, simán tovább praktizálhatnak, etikai vizsgálat nélkül. Az is furcsa, hogy hogyan szerezhettek tudomást arról az etikai vétségről (ezt még én magam sem tudom, hogy mi), amit nekem tulajdonítanak, amikor az etikai eljárások kezdeményezéséhez a kamara elnöke szerint a legjobb esetben is egy külső bejelentő kell – ahogy ez történt a veszprémi nőgyógyász esetében – mert maguktól a jelek szerint nem olvasnak újságot, és nem értesülnek a közvéleményt is igencsak foglalkoztató bűncselekményekről. Akár azon nőgyógyászról van szó, akinek az esetében bebizonyosodott, hogy pácienseit szexuálisan zaklatta, vagy nemrég a Semmelweis Egyetemről botrányos körülmények miatt távozni kényszerült nőgyógyász ügyéről.

(forrás: Röntgen.reblog)
hirdetés

Könyveink