hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Kemény Dénes a dohányzásellenes reklámarc

Eddig mintegy 2,5 millióan látták az egészségügyi államtitkárság által a nemdohányzók védelmében indított kampány üzeneteit – jelentette be Szócska Miklós egészségügyi államtitkár csütörtökön.

A kampány a következő fázisába lépett; az ehhez kapcsolódó új reklámfilmek arca Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya lett.

A sajtótájékoztatón Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos azt is elmondta: a január elsején életbe lépett nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorított szabályozásának betartását az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) munkatársai eddig több mint hétezer helyen ellenőrizték, és több mint négyszáz esetben tapasztaltak hiányosságokat.

Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya és Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) egészségügyért felelős államtitkára (MTI-fotó: Illyés Tibor)

 

Bár a dohányzással kapcsolatos, 2012. január elsejétől életbe lépett szigorítások nagy vihart kavartak az év elején, egy néhány héttel később végzett felmérés alapján úgy tűnik, a többség pozitívan vélekedik a változásokról. A 18-64 éveseknek jelenleg 20 százaléka érzi úgy, hogy a törvénynek több hátránya van, mint előnye; ez derült ki a KutatóCentrum és a Marketing&Media 2012. januárban végzett közös kutatásából.

MedicalOnline
a szerző cikkei

(forrás: NEFMI - Egészségügyért Felelős Államtitkárság)
hirdetés

Könyveink