hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Keletre nyitott a klinikai negyed

Kínai-magyar orvosi gyógyítói központot nyitottak csütörtökön Budapesten a két kormány megállapodásának eredményeként.

G. Németh György, a központ igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: Magyarországon ez az első olyan intézmény, ahol integrált formában alkalmazzák a hagyományos kínai és a nyugati orvoslást. Célkitűzéseik között említette, hogy a magyar emberek megismerkedhessenek a több ezer éves múltra visszatekintő hagyományos kínai orvoslással, valamint, hogy a Magyarországon élő kínaiak magas színvonalú ellátást kaphassanak. A központban egy öttagú tolmácscsapat is segíti a munkát.

Csaknem egy évtizede Magyarországon is oktatják a hagyományos kínai orvoslást, elsőként a Pécsi Orvosi Egyetemen indult ilyen képzés. Több olyan magyar orvosa is van a központnak, aki diplomája megszerzése után ezt is elvégezte. Az intézmény jelenleg körülbelül harminc orvost, köztük öt kínai gyógyítót alkalmaz, de létszámuk folyamatosan bővül - mondta G. Németh György.

Tájékoztatása szerint a központ a magyar és a kínai kormány együttműködésének kiemelkedő részeként, a két ország miniszterelnökének februárban aláírt hosszú távú megállapodása alapján, félévnyi előkészítő munka után kezdi meg a munkát. Az intézmény a pesti klinikai negyedben, a Benyovszky Orvosi Központban kapott helyet, annak részeként működik, hatszáz négyzetméteren.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink