hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Kecskeméten tartotta XX. Jubileumi Kongresszusát a FESZ

A gyógyászati segédeszköz finanszírozási rendszer évek óta küzd az árindexálás elmaradásával, ez is téma volt a jubileumi kongresszuson.

A gyógyászati segédeszköz finanszírozási rendszer évek óta küzd az árindexálás elmaradásával. Az egészségügyi szolgáltatók fenntartható működését veszélyeztető finanszírozási rendszer problémáit kerekasztal beszélgetésen vitatták meg a forgalmazó szakmai szervezetek, a betegszervezetek és az orvos szakmai kollégium tagozatainak képviselői.

A gyógyászati segédeszköz gyártók és forgalmazók sikeres rendezvényt zártak a hétvégén. Kongresszusuk a legnagyobb hazai rendezvény, mely a gyógyászati segédeszköz ellátás kérdéseivel foglalkozik. A Nemzeti Népegészségügyi Központ, az OGYEI Orvostechnikai Főosztálya és az OKFŐ EESZT Tagozata képviselték a hatósági oldalt. Ismertették a GYSE ellátásra vonatkozó rendeletek változásait. A kérdések és válaszok moderálása nem volt egyszerű feladat a nagyszámú hallgatóság aktív részvétele miatt.

A kerekasztal beszélgetésen részt vettek az Orvosi Szakmai Kollégium Háziorvostan tagozat, a Rehabilitációs Tagozat és a Szakdolgozói Tagozat képviselői, az EGINOK és a META tisztségviselői, a Betegszervezetek Magyarországi Szövetségének elnöke, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára, és a FESZ elnöke. Köszönjük aktív részvételüket a vitában, a gyógyászati segédeszköz finanszírozási rendszer átalakításra vonatkozó konstruktív javaslataikat.

A NEAK és az EMMI felső vezetői távol maradtak a Kongresszustól. A döntéshozókat egyedül Szekeres Pál miniszteri biztos képviselte.

Miután az Országos Sajtószolgált közzétette a FESZ közleményét, a szervezet szerkesztőségünket megkereste, és az alábbi kiegészítést kérte:

Az EMMI egészségpolitikai államtitkársága nem fogadta a szervezők felkérését. Az ellátásokat finanszírozó Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő vezetője is lemondta az esemény napján a kerekasztal tanácskozáson való részvételét. A konferencián megfogalmazott egészségügyi és szakmai véleményeket, a kongresszus megállapításainak összefoglalóját a szervezők utólag, írásban juttatják el a döntéshozóknak.

(forrás: Országos Sajtószolgálat, Forgalmazók az Egészségért Szövetség)
hirdetés

Könyveink