hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Kásler Miklós vírusról, betörésről és az egészségügyiek szabadságáról

Az emberi errőforrások minisztere a Spirit FM Exkluzív Novák Andrással című műsorának vendégeként beszélt többek között az indiai kettős mutáns aggasztó közelségéről. Arra is kitért, hogy volt olyan intenzív osztály, ahol a betegek 80 százalékát elvesztették, de szóba került a tárcavezető sárvári otthonába való betörés is.

Az indiai mutáns elérte az európai kontinenst. Koronavírus indiai variánsának jelenlétét igazolták már Spanyolországban, Ausztriában és Romániában is. Járványügyi szakértők pedig egyöntetűen vallják, hogy ez a mutáns sem fog megállni a magyar határnál. Kásler Miklós ezzel kapcsolatban a Spirit FM Exkluzív Novák Andrással című műsorában azt hangsúlyozta, hogy nem is a fertőzés gyorsasága az, ami aggasztó, hanem, hogy a betegség lefolyása úgy tűnik a jelek alapján, hogy súlyosabb. „Azt pedig, hogy a vakcinákra hogy reagál, jelen pillanatban nem tudjuk megítélni”. Azt is megerősítette, hogy előbb vagy utóbb, de Magyarországon is meg fog jelenni az indiai mutáns, írja az ATV honlapja.

A miniszter a kórházakban tett látogatásának tapasztalatairól is beszélt. Elmondta, az orvosok és a nővérek azzal szembesültek, hogy egyre fiatalabb betegeket hoznak egyre súlyosabb állapotban, és mivel célzott terápia nincs, csak tüneti kezelés van, illetve tapasztalati alapon folyik a terápia a központi irányelvek szerint, nem tudták a betegeiket meggyógyítani. „Volt olyan kórház, ahol az intenzíven lévők 80 százalékát elveszítették, máshol ez csak 50 százalék volt” – fogalmazott a miniszter. Ilyen rendkívül kemény intenzív időszak után kerültek az egészségügyben dolgozók lelki krízisbe, amit Kásler szerint nem lehet egyetlen éjszakával kipihenni.

Ami a nyári szabadságokat illeti, elmondta, hozzá még egy erre vonatkozó kérés nem érkezett. Szerinte az orvosok és az ápolók ki fognak tartani addig, amíg a körülmények lehetővé teszik, hogy szabadságra menjenek. „Én fogom őket küldeni. És már azon gondolkodom, hogy lehetne szabadságra, pihenésre valami továbbit, valami extrát kínálni” – jelentette ki Kásler Miklós.

A miniszter megerősítette, hogy betörtek sárvári otthonába, a szülői házba, amely már nagyon rég óra üresen áll. „Semmit nem vittek el. A fiókjaimat kutatták át, nem tudom, mit kerestek” – fogalmazott.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink