2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Kásler: Nemhogy nem dőlt össze, meg sem rendült a magyar egészségügy!

Hacsak egész Európát megroppantó katasztrófa nem történik, akkor a magyar egészségügy helyt fog állni, mondta Kásler Miklós a HírTV-ben.

Rendkívül szegényesen állnánk átoltottságban, ha Magyarország nem vásárolt volna keleti vakcinákat – hívta fel rá a figyelmet Kásler Miklós a HírTV Bayer show című adásában. Az emberi erőforrások minisztere leszögezte: a járványban az emberéletek megmentésének jelenlegi legjobb eszköze az oltás, mindegy, hogy az milyen országból származik.

Kásler Miklós elmondta, sokkal több haláleset történt volna, ha a kormány februárban az ellenzék tanácsára enyhít a szabályokon.

Azt tudom mondani, hogyha a szorítások nem következnek be, abban az esetben az epidemiológusok számításai szerint az eltávozottak száma megduplázódott volna, 3-4 hét alatt – tette hozzá.

Arra a felvetésére, hogy az ellenzék részéről szinte „őrület” zajlott vakcinabeszerzés ügyben, a miniszter emlékeztetett, régen mindenki a szovjet vakcinát kapta, vagyis nagy az orosz oltási tradíció.

Abból kiindulni, hogy olyan vakcinát adnak oroszok millióinak, és kínaiak tízmillióinak, ami nem megfelelő, tehát kvázi a kínaiak irtják a kínaiakat, az oroszok az oroszokat, teljes badarság. Minden egyes ideérkező vakcina minden nemzetközileg elvárt adattal rendelkezik, a szakembereink kiválóak, helyben ellenőrizték a gyártási folyamatot, ami korszerű – mutatott rá az Emmi vezetője.

Mint ismert, az ellenzéki pártok hónapok óta kongatják a vészharangot, azt hangoztatva, hogy a magyar egészségügy összeomlott, de Kásler Miklós közlése szerint ebből egy szó sem igaz.

Úgy fogalmazott, minisztersége minden napján megbukott a magyar egészségügy, de meg sem rendült (…) ha csak valami egészen különös, egész Európát megroppantó katasztrófa nem történik, akkor a magyar egészségügy helyt fog állni.

(forrás: HírTV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés