hirdetés
2022. augusztus. 14., vasárnap - Marcell.
hirdetés

"A kormány a szakmai háttérnek köszönhetően hozott időben döntéseket a járványban"

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakmai hátterének köszönhetően a kormány időben tudott döntéseket hozni a koronavírus-járványban, ez a magyarázata, hogy Magyarország le tudta törni a járvány minden egyes fázisát – erről az emberi erőforrások minisztere beszélt csütörtökön Budapesten, mielőtt miniszteri elismerő okleveleket adott át az NNK munkatársainak.

Kásler Miklós azt mondta, a tisztiorvosi szolgálat rendkívüli tradícióval bír a magyar egészségügyben, munkája évszázadokra nyúlik vissza. Ez a testület helyt tud állni a jövőben is, aminek materiális viszonyait igyekeznek kialakítani, "de nem a vasbeton, az eszköz és a műszer számít kizárólag, hanem az ott dolgozó emberek motivációja, felkészültsége, viszonyulása szakmájukhoz és a betegségekhez".

A miniszter kiemelte, a kitüntetettek a legmagasabb szinten helytálltak, "az elismeréssel pedig csak jelképesen lehet kifejezni azt az értéket, amit képviselnek".

A Miniszteri elismerő oklevelet tízenöten vehették át Kásler Miklós minisztertől és Müller Cecília országos tisztifőorvostól.

MTI/Soós Lajos
MTI/Soós Lajos

Az elismerő oklevelek átadása után vette át a Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetést Deák Bill Gyula előadóművész, aki a március 15-e alkalmából rendezett kitüntetésátadón betegsége miatt nem tudott részt venni. Kásler Miklós köszöntőjében azt mondta, Deák Bill Gyula élete, értéket teremtő munkája lehetővé tette, "hogy fennmaradjunk viszontagságos történelmünk folyamán, szorongattatásaink, elnyomatásaink időszakában, és aminek köszönhetjük, hogy itt vagyunk".

MTI/Soós Lajos
MTI/Soós Lajos

 

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink