hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Karácsonyi pénz: Ónodi még nem tett konkrét ígéretet

Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár a sztrájktárgyaláson jelezte, hogy a karácsony előtti bérjuttatás részleteit még egyeztetik, ezért konkrét ígéretet nem tesz.

Csütörtökön ismét tárgyalóasztalhoz ült az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ), a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének (MÖSZ), továbbá a Magyar Orvosi Kamara (MOK), a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK), a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK), a Medicina 2000 Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség és a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) képviselőivel, hogy folytassák a sztrájktárgyalást a 2016 szeptemberében aláírt megállapodás alapján, közölte az Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkársága.

A 2017. évre vonatkozó, karácsony előtt kifizetendő, a sztrájktárgyalók és stratégiai partnereik által követelt egy havi alapbér, alapilletmény kifizetése iránti igényüket fenntartották. Ugyanakkor dr. Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár jelezte, hogy az ezzel kapcsolatos részletek egyeztetése még folyamatban van, ezért konkrét ígéretet nem tesz.

Cser Ágnes, az MSZ EDDSZ elnöke átadta a honvédelmi miniszter és a szakszervezetek között létrejött megállapodást, ami ugyanazokat a követeléseket teljesíti, mint amit az egészségügyben akarnak elérni. Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár jelezte, hogy nincs a követelésekre elfogadó nyilatkozatra felhatalmazása a kormány részéről. A sztrájktárgyalók sürgetik az EMMI és Miniszterelnökséget vezető miniszterek, Balog Zoltán és Lázár János miniszter urakkal való soron kívüli tárgyalást.

A sztrájktárgyalást november 30-án folytatják, írja az államtitkárság.

(forrás: MTI-OS)
hirdetés

Könyveink