hirdetés
hirdetés
2024. július. 04., csütörtök - Ulrik.
hirdetés

Jövő ősztől új társasági törvény

 Elérkezett a nagy jogi kódexek kora – írtuk legutóbbi számunkban. Azóta a kormány megtárgyalta és jóvá is hagyta a társasági törvény koncepcióját. Ezzel zöld utat adott a törvény-előkészítőknek, hogy további „ügyfélbarát” igazságügyi szolgáltatásokkal egyengethessék a cégeljárás ma még sokak szerint rögös útját. S talán mind ritkábban hallhatunk majd eltűnt „fantomcégekről” is.

 A kormány március végén megtárgyalta és elfogadta a társasági törvény és a cégtörvény koncepcióját, és elrendelte az új törvények szabályainak megvalósítását az igazságügyi tárca által kidolgozott elvek, szabályozási javaslatok alapján. E jelentős jogi kódex kimunkálása során elsőrendű cél, hogy olyan törvény szülessen, amely érdemben hozzájárul a hazai cégjogi szabályozás versenyképességéhez, a befektetőbarát jogi környezet kialakításához. A dr. Gadó Gábor helyettes államtitkár által irányított jogszabály-előkészítők nem titkolt törekvése, hogy a társaságalapítás adminisztratív terheinek és költségeinek csökkentésével is segítsék a kis- és középvállalkozások piacra lépését.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
BODNÁR LAJOS
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés