hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Jól járnak a diákok

Négymilliárddal növelték a költségvetést

Az Európai Parlament tárgyalóküldöttségének sikerült megemelnie a tagállamok tavaly decemberi költségvetési javaslatában szerepelt összeget: 2007 és 2013 között a korábban tervbe vettnél mintegy négymilliárd euróval több pénz jut a közösségi programokra.
Amikor Strasbourgban április elején asztalhoz ültek az Európai Parlament (EP), a tagállamok és az Európai Bizottság (EB) képviselői, tudták, ha nem sikerül megállapodniuk, akkor a radikális forgatókönyv szerint az EP felmondja az úgynevezett intézmények közötti megállapodást, és visszatér az évenkénti költségvetéshez. A büdzsé irányelveinek hét évre szóló rögzítése ugyanis nem része az EU joganyagának, azt nem tartalmazza az EU alapszerződése. A megállapodás viszont véget vethet az évenkénti kötélhúzásoknak, a terméketlen vitáknak. A kevésbé drámai megoldás az lett volna, ha tovább folyik az alkudozás, ám ez azzal a kockázattal járt, hogy kifutnak az időből. Hiszen – elsősorban az új tagállamok – csak a keretöszszegek és a kifizetési feltételek ismeretében készülhetnek fel a fejlesztési, felzárkóztatási pályázatokra.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
GORDON TAMÁS (BRÜSSZEL)
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés