hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Jenei Zoltán az országos kórház-főigazgató

Jenei Zoltánt, a PTE volt kancellárját nevezte ki a miniszterelnök az Országos Kórház-főigazgatóság élére.

Az Országos Kórház-főigazgatóság vezetőjét a közlönyben megjelent rendelet szerint az egészségügyért felelős miniszter javaslatára nevezi ki és menti fel a miniszterelnök. A főigazgatóság feladata az egészségügyi ellátórendszer működésének követése, a felülvizsgálatot érintő „stratégiai kormányzati döntések megalapozása, melynek keretében közreműködik az egységes és átlátható új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában”.

Mint azt a Medical Online elsőként megírta: az új szervezet vezetője Jenei Zoltán, aki öt éven át volt a Pécsi Tudományegyetem kancellárja, erről a posztról idén szeptemberben hívta vissza az innovációs miniszter. A közgazdász 2006-2007 között közel egy évig az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium rendészeti ügyekért felelős szakállamtitkáraként dolgozott.

A 444 szerint  frissen kinevezett kórház-főigazgató 2015-ös kancellári kinevezése előtt főrendőr, dandártábornok is volt, Somogy megyei rendőr-főkapitányként is dolgozott.

A kórház-főigazgatóság megalakulása az állami egészségügy működését alaposan átalakító egészségügyi szolgálati jogviszonyt létrehozó törvényhezkapcsolódik, amelynek egy része november 18-án lépett hatályba.

hirdetés

Könyveink