hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

„Itt önrendelkezés sose lesz”

A kormányzat folyamatosan vonja vissza korábbi ígéreteit az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térrel (EESzT)  kapcsolatban – írja legfrissebb cikkében a Tisztességesadatkezelés.hu.

„Míg a média a párizsi robbantással foglalkozik, a migránsok áradatával, addig a Parlament arról a központi egészségügyi adatbázisról tárgyal, amelyben minden állampolgár összes jövőbeli és múltbeli egészségügyi adatát kényszerintézkedéssel összegyűjtenék. A kormányzat folyamatosan vonja vissza korábbi ígéreteit az EESzT-vel kapcsolatban. A napokban a kimaradáshoz való jogot vonták vissza, ma pedig kiderült, hogy mégis feltöltenék az elmúlt 20 évben felhalmozott elektronikus adatokat is” – írta a minap cikkében dr. Alexin Zoltán.

„A digitális önrendelkezés egy tréfa, egy szemfényvesztés, mert már benne vannak a törvényjavaslatban azok a hátsó ajtók, amikkel a miniszter rendeleti felhatalmazásokat adhat az adatok átvizsgálására úgy, hogy arról semmilyen naplóbejegyzés sem marad. De ha ez még nem volna elég, akkor meg hoznak egy újabb törvényt, ami bármilyen megkívánt adathoz megengedi a hozzáférést - így teljesen nyíltan az emberek arcába nevetnek” – írja cikke végén a szerző, aki egyúttal a digitális jogok megsértése ellen szerveződő „nagy tiltakozás” nevű facebook-csoportba is toboroz.

 

hirdetés

Könyveink