hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

Influenza - Újabb kórházak rendeltek el látogatási tilalmat

Többek közt Borsod megye, Szolnok, Balassagyarmat és Salgótarján is csatlakozott azon kórházak sorához, ahol az influenzaszerű megbetegedések miatt nem engednek be látogatókat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban csak a szülészeti és nőgyógyászati osztályt érinti a korlátozás, Balassagyarmaton emellett az intenzív és a fertőző osztályt is, Szolnokon és Salgótarjánban azonban teljes körű tilalom lép mától életbe.

Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben eddig szintén csak a szülészeti-nőgyógyászati, valamint a gyermekosztályra nem érkezhettek rokonok. Az utóbbi napokban a megyében azonban tovább emelkedett az influenzás betegek száma, ezért megelőző óvintézkedésként az intézmény vezetése a látogatási tilalom kiterjesztése mellett döntött. Ennek értelmében február 1-jén, kedden reggel 8 órától határozatlan ideig a Hetényi kórházban ápolt betegek egyetlen részlegen sem fogadhatnak látogatókat.

A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház egész területén tilos a látogatás, a tilalom visszavonásig érvényes.

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház gyermekosztályán január 24-én vezették be a látogatási tilalmat, melyet február elsejével az intenzív, a nőgyógyászati és a fertőző osztályra is kiterjesztettek.

Részleges látogatási tilalom a kistarcsai Flór Ferenc és az egri Markhot Ferenc Kórházban

Szintén az influenzajárvány terjedése miatt részleges látogatási tilalom lépett életbe a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban a csecsemő- és gyermekosztályon, a szülészeten, az onkológián, illetve az egyes osztályok őrzőiben.

Az ápolási igazgató információja szerint jelenleg egyetlen súlyos, esetleg intenzív ellátásra, vagy gépi lélegeztetésre szoruló influenzás sem fekszik a kistarcsai kórházban.

Az egri Markhot Ferenc Kórházban a tilalom a csecsemő-, gyermek- és ifjúsági osztályt, a szülészetet és nőgyógyászatot, az onkoterápiás és az intenzív osztályt, valamint az úgynevezett non invazív mátrix hematológiai részleget érinti.

A múlt héten több intézmény döntött hasonlóan, mindenhol az influenzaszerű megbetegedésekre hivatkozott a vezetés. Nem, vagy csak korlátozottan fogadhatnak vendéget a betegek a debreceni Kenézy kórházban, a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban, a Váci Jávorszky Ödön Kórházban és a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban, és csütörtök délután a szombathelyi Markusovszky Kórház is arra kérte a rokonokat ne látogassák meg az intézményben kezelt rokonaikat.

Megduplázódott az influenzaszerű megbetegedések száma Fejérben

Több mint a duplájára nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma egy hét alatt Fejér megye székesfehérvári, abai, enyingi és gárdonyi kistérségében - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) kistérségi tiszti főorvosa.

A legtöbben a 10-14 éves korosztályból betegedtek meg. Közülük magas lázzal, izom- és végtagfájdalommal, s egyéb, influenzaszerű tünetekkel a múlt héten négyszer annyian fordultak orvoshoz, mint az előző héten - mondta el Almási Ferenc. Több mint a kétszeresére nőtt egy hét alatt a 15-24 éves, valamint a 6-9 éves korosztályhoz tartozó betegek száma. A legkisebb mértékben a 60 éven felülieket érintette az influenza.

A betegek számának emelkedése ellenére a háziorvosok betegforgalma számszerűen nem emelkedett.

A fertőzések elkerülése érdekében Fejér megye valamennyi kórházában látogatási tilalom van érvényben. Újabb gyermekintézményt azonban nem kellett bezárni. Zámolyon, ahol a múlt héten kedden a hiányzók magas száma miatt tanítási szünetet rendelt el az iskola igazgatója, a hét elején megkezdődött a tanítás.

(forrás: MedicalOnline, MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés