hirdetés
hirdetés
2024. július. 22., hétfő - Magdolna.
hirdetés

Idősödik a kontinens

A Föld népességének egyre kisebb hányada él Európában, de közöttük is mind több az idős – derül ki az Európa Tanács legfrissebb jelentéséből.

Fél évszázaddal ezelőtt még Európában élt a Föld teljes lakosságának 22 százaléka. Ma ez az arány 12 százalék, és becslések szerint újabb 50 év elteltével mindössze 6,5 százalék lesz. Népesedési szempontból kedvezőtlen tendencia, hogy bár a születések és a halálozások mérlege a nyugat-európai államokban általában még pozitív, 2002 és 2003 között mégis mindössze 0,08 százalékkal nőtt az európai lakosság. Emellett míg 1990-ben csak három európai államban, Magyarországon, Németországban és Bulgáriában haladta meg a halálozások száma a születésekét, 2002-re ez a tendencia 12 másik kelet-közép-európai országot is elért (Csehországot, Észtországot, Fehéroroszországot, Horvátországot, Lengyelországot, Lettországot, Litvániát, Moldvát, Oroszországot, Romániát, Szlovákiát és Szlovéniát).

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Haiman Éva
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés