hirdetés
hirdetés
2024. május. 13., hétfő - Szervác, Imola.
hirdetés

Hordozható iroda

Noteszgép – a hasznos útitárs

A folyamatos mozgásban lévő egészségügyi szakemberek, orvosok számára jelentős segítséget nyújthat egy könnyen, egyszerűen kezelhető számítógép. A grafikus felületű operációs rendszerrel, irodai alkalmazásokkal, esetleg vezeték nélküli hálózati kapcsolattal és a speciális, házi- és gyermekorvosi szoftverekkel ellátott noteszgépek a háziorvosok igényeihez igazodó mobil munkatársként állnak a felhasználók rendelkezésére.

A mobil munkavégzés előnyei vitathatatlanok. Tudni kell azonban, hogy a mozgásszabadságnak és a kényelemnek bizony ára van, méghozzá erőteljesen a pénztárcába vágó. Az azonos teljesítményű asztali és hordozható számítógép között akár több százezer forintnyi különbség is lehet. A jelenlegi piaci tendenciák ugyan a mobil számítógépek árának lassú, de folyamatos csökkenését mutatják, ugyanakkor egy új, közepes teljesítményű hordozható konfiguráció ára már közel nettó háromszázezer forintra tehető. Mivel a nagy értékű számítógépet vélhetően hosszabb időn keresztül szándékozunk használni, érdemes alaposan körülnéznünk a vásárlás előtt. A mobil számítógépek áruk és tudásuk alapján több csoportba oszthatóak.

A leginkább megfizethető eszközök jellemzően asztali gépekhez tervezett Intel Celeron processzorokat használnak, 1 gigahertz alatti órajel-frekvenciával. Ezeket 64–128 megabájt memória, 10–20 gigabájtos merevlemez, CD-ROM-meghajtó egészíti ki. A megjelenítésről 12,1 hüvelykes képátmérőjű XGA TFT LCD-kijelzők gondoskodnak, ezek 1024x768 képpontos felbontást tesznek lehetővé. Áruk hozzávetőlegesen 250-300 ezer forint. Elsősorban olyan felhasználóknak ajánljuk, akik csupán az alapvető irodai-dokumentációs munkára használják a számítógépet.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Trautmann Balázs
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés