hirdetés
hirdetés
2024. május. 12., vasárnap - Pongrác.
hirdetés

Hiteles utazások

Szeretne valamilyen egzotikus helyre utazni, de nincs rá elég pénze? Ha Nyugat-Európában élne, vélhetően teljesen természetes lenne, hogy ilyen helyzetben (is) kölcsönhöz folyamodik. Magyarországon azonban – bár néhány utazási iroda már nyújt utazási hitelt – aligha jut eszébe ez a lehetőség.
Az utazási irodák közül elsőként a Quaestor Travel nyújtott utazási hitelt. Naponta jelentkeznek hiteligénylők, ám ez Seres György kommunikációs igazgató szerint még mindig kevés. A Vistánál két éve lehet hitelre utazni, ám havonta csupán néhányan érdeklődnek e konstrukció iránt. Az AgoraTravelnél – amely egy éve vezette be utazási hiteles konstrukcióját – tavaly az ügyfelek 10 százaléka utazott kölcsönből. Idén az igénylők száma nem változott, de arányuk csökkent, mivel időközben nőtt az utasok száma. Az alacsony érdeklődés egyik oka, hogy ez a finanszírozási forma még nem jellemző a magyar piacon, s sem az utazni vágyók, sem az utazási irodában dolgozók nem ismerik kellőképpen, és nem is nagyon népszerűsítik – osztották meg tapasztalataikat a Credigen Banknál, amely az IBUSZ és az Aeroviva, valamint néhány kisebb utazási iroda utazási hiteleit kezeli. Az irodáknak nagyobb hangsúlyt kell fektetniük az utazási hitelek kommunikációjára, reklámozására – emelték ki a Credigen Banknál. Hasonlóan vélekedik Lendvai János, a Cetelem Bank vezérigazgatója is, mondván: a hitelek reklámjával többletbevételhez juthatnának a cégek. Az utazási irodák közül a Vista mellett a Malév Air Tourszszal van együttműködése a Cetelem Banknak, amely Malév-repülőjegyek vásárlásához is nyújt hitelt. Mindezek mellett az utazási kölcsönök iránti csekély érdeklődésre magyarázatot adhat az is, hogy az emberek jó részének büdzséjét már eleve terheli lakás-, autó-, vagy fogyasztási hitel, és nem szeretnének újabb kölcsönt felvállalni.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
FARKAS BARBARA
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés