hirdetés
hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

Hatvan szervezet az idei Civil Szigeten

Többek között az egészségügy és a drogprevenció is fókuszba kerül az idén is színes programokkal és játékos formába öltöztetett komoly témákkal készülő Civil Szigeten mely folyamatosan várja a Sziget Fesztivál látogatóit - adja közre a Népszava.

Gyakori téma fiataloknál a drogprevenció és az ártalomcsökkentés: a Civil Szigeten ott lesz a Drog Stop Budapest Egyesület, a szenvedélybetegnek és hozzátartozóiknak segítséget nyújtó Félúton Alapítvány, a Kék Pont, valamint az Életrevaló Egyesület is, amely bemutatja az országos drogprevenciós kisfilmkészítő versenyére készült alkotásokat is.

Az egészséges életmódról, a különböző betegségek megelőzésének módjáról is számos helyszínen hallhatnak majd az érdeklődők. Az Elmecirkusz-Ébredések Alapítvány sátrában például a mentális zavarokról, köztük a depresszióról, az Egészséges Magyarországért Egyesületnél a szívbarát táplálkozásról, az Egy Csepp Figyelem Alapítványnál a cukorbetegségről tájékozódhatnak a fesztiválozók. De kint lesz a Szigeten a Magyar Rákellenes Liga, a Májbetegekért Alapítvány, a Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság, és idén is lesz ingyenes AIDS-szűrés a PLUSS Alapítvány szervezésében.

A teljes cikket az eredeti oldalon olvashatja.

(forrás: Népszava)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés