hirdetés
hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

Hatmilliárdos beruházás a Kék Golyó utcában

Hat év előkészítő munka után hatmilliárd forintos beruházással megújul az Országos Onkológiai Intézet (OOI) - írja a Világgazdaság.

Az alapkövet Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Szócska Miklós jelenlétében Mádl Dalma asszony helyezte el a fővárosi, Kék Golyó utcai intézetben. A beruházás 90 százaléka az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, a fönnmaradó hányadot a magyar kormány állja.

Kásler Miklós, az OOI főigazgatója a lapnak elmondta: 3,8 milliárd forintot fordítanak az új épületre, amelyben sebészeti osztály hat új műtő, 94 daganatos beteg egyidejű, kúraszerű kezelésére alkalmas részleg, bőrgyógyászat létesül. Új gyógyszertárat is kialakítanak, amely alkalmas lesz arra is, hogy intézet betegei számára elkészítsék a terápiához szükséges infúziókat. Megújul az intézet műszerparkja, három, a legkorszerűbb kategóriába tartozó MRI berendezés segíti majd a betegek diagnosztikai vizsgálatát.

A teljes cikk a Világgazdaság oldalán olvasható!

 

A főigazgató elmondta azt is: naponta kétezer beteget látnak el az ország minden részéből, az utóbbi másfél évtizedben háromszorosára nőtt a betegforgalom, így méltatlanul nagy a zsúfoltság. Az új intézetben korszerű és kényelmes feltételek között gyógyíthatnak az orvosok és a szakdolgozók, és a mostaninál több beteget is fogadhatnak.

(forrás: Világgazdaság)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés